Astra Zeneca

En av världens mest avancerade produktionsanläggningar för läkemedel behöver världens bästa personal. 

AstraZeneca är ett av mycket få renodlade bioläkemedelsföretag som omfattar hela värdekedjan för ett läkemedel, från upptäckt och utveckling till tillverkning och distribution.

Vi bedriver verksamhet i mer än 100 länder och våra innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen.

Vi fokuserar på tre viktiga hälsovårdsområden:

  • Hjärt/ kärlsjukdomar och metabola sjukdomar
  • Cancer
  • Andningsvägar, inflammation och autoimmunitet


Men vi är också aktiva inom sjukdomsområdena infektion, neurovetenskap och mage/tarm.

AstraZeneca i Sverige
AstraZeneca är ett av Sveriges viktigaste exportföretag med verksamhet i Göteborg och Södertälje där vi bedriver forskning och utveckling, produk­tion och marknadsföring. Vår forskningsenhet i Göteborg, är ett av våra tre globala strategiska forskningscentra. Där våra forskare har ett nära samarbete med ledande svenska akademiska centra och globala forskarnät­verk. AstraZenecas tillverkningsenhet finns i Södertälje och är också en av världens största tablettfabriker. Härifrån exporterar vi läkemedel till mer än 100 länder. Mer än 35 % av vårt globala försäljningsvärde kommer från läke­medel tillverkade i Södertälje. 

VEM SÖKER VI?
Målet för AstraZeneca Operations i Södertälje är tydligt: Vi skall säkerställa att våra patienter över hela världen har tillgång till prisvärd medicin som kan förändra deras liv. Här ses bl a Apotekarutbildningen som en bra utbildning som möjliggör rotation inom företaget. Vi söker personer som är drivna och engagerade och som kan hitta effektiva och kvalitativa lösningar på problem utan att tumma på kvalitén. Kommunikation är också en viktig framgångsfaktor då vi arbetar mycket i tvärfunktionella/globala projekt där du ska kunna kommunicera med personer med olika bakgrund och kompetens både internationellt och tvärfunktionellt. I gengäld kommer du att få jobba i en innovationsrik miljö där intresset för forskning genomsyrar hela organisationen och driver oss framåt. 

Vi vill gärna träffa dig! Anmäl dig gärna för kontaktsamtal, eller kom förbi vår monter och lär dig mer om de traineeprogrammen vi erbjuder, vad vi söker hos framtida medarbetare och hur det är att arbeta på ett globalt bioläkemedelsbolag.