Huvudsponsor

Medsponsor

Samarbetspartners

 Högskolerestauranger- Bikupan

CTC

Sverigeledande i utförandet av tidiga kliniska studier

 
CTC Clinical Trial Consultants AB är ett fullservice-CRO med fokus på kliniskt genomförande. Vårt mål är att förenkla klinisk och translationell forskning genom att erbjuda våra kunder kostnadseffektiv rådgivning, genomförande och rapportering av kliniska studier. Vi har fyra olika avdelningar: Klinik, Clinical Operations, Pharmacovigilance och Biometrics

Vårt huvudkontor finns i Uppsala och här ligger även de 2 klinikerna som vi genomför studier i tidig fas på.  Klinikerna har totalt 28 bäddar, varav 12 är sjukhusbäddar i en first-in-man-godkänd forskningsenhet på Akademiska sjukhuset. CTC har även 2 kliniker för sk multicenterstudier (SMOs). Dessa finns i Uppsala och Linköping.

Vårt huvudkontor och två kliniker ligger i Uppsala och utgör 28 bäddar, varav 12 är sjukhusbäddar i en first-in-man-godkänd forskningsenhet på Akademiska sjukhuset. Vi har även en klinik i Linköping. För att hitta möjliga forskningspersoner till våra studier använder vi bland annat oss av vår egen databas med både friska och patienter.

CTC grundades 2011 och har framgångsrikt genomfört över 200 kliniska prövningar för såväl nystartade företag som internationella läkemedelsföretag och CROs. Inkluderande i dessa är studietyperna: first-in-man, functional food, läkemedelsinteraktioner, bioekvivalens-, biotillgänglighet- och biosimilarstudier, nya läkemedelsleveranssystem, medicinteknisk utrustning, PET/MR, QT och Fas IIa-studier.

Vi är idag över 50 medarbetare och fortsätter att växa. De personer som arbetar hos oss är bland annat apotekare, biomedicinare, biostatistiker, sjuksköterskor, läkare och medical writers. Har du utbildning och/eller erfarenhet inom kliniska prövningar är det alltid meriterande. Våra värdeord är gemenskap, respekt, professionalitet och engagemang. Vi sätter högt värde i alla våra medarbetare och deras samlade kompetens. 

Är du dessutom intresserad av hur det är att delta i våra kliniska studier så läs gärna mer om detta på forskningsperson.se. Där finner du alla våra pågående studier och det finns också möjlighet att registrera sig i vår databas för att få utskick om nya, kommande studier som passar just dina kriterier. Många som väljer att delta gör det just under studietiden och för att lära sig mer om hur klinisk forskning faktiskt utförs praktiskt. 

Farmacevtiska
Studentkåren