Stort tack till alla sponsorer som har sponsrat oss med produkter till våra goodiebags. Våra goodiebags i år har varit bland de bästa genom tiderna! Detta så klart tack vare er och era produkter som blev mycket uppskattade av farmacistudenterna på Uppsala Universitet!
 

loading...
Läs hela inlägget »

På måndag 11 mars kl 18.00 har vi livesändning tillsammans med Apotek hjärtat. Vi får besöka deras live på deras @hjartatcareer konto och ge våra tips inför mässan samt berätta om vårt härliga arbete bakom pharmada! 

Torbjörn som är hjärtats säkerhetschef och Heaven kommer besvara frågor under sändningen! Så passa på att ställa era frågor redan nu till oss eller till dem!

Hoppas vi ses under livesändningen!
Missa inte det!

Läs hela inlägget »

Missa inte chansen att ansöka om kontaktsamtal! Genom att skicka in ditt CV och personligt brev till de företagen du vill ha ett personligt samtal med kan du bli ett steg närmare ditt drömjobb. 

Lista på företag som erbjuder kontaktsamtal hittar du här.
Ansökan hittar du här.
Sista ansökningsdag är fredag 22/2 – 2019.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta kontaktsamtal@pharmada.se.
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Läs hela inlägget »

Nu börjar Pharmada 2019 närma sig! Du vet väl att många företag erbjuder kontaktsamtal under mässan?

Inför ett kontaktsamtal är det bra att förbereda sig genom att ha ett finslipat CV och detta vill vi såklart hjälpa er med! Pharmadakommittén bjuder in UU Karriär till Pharmen 18 februari kl 17.15-19.00, för en workshop som ska hjälpa dig att formulera CV och personligt brev. Första timmen hålls ett seminarium där du får värdefulla tips och därefter får du chansen till personlig feedback på just ditt CV och brev.

För att få hjälp med ditt CV och personliga brev är allt du behöver göra att klicka i "kommer" i detta evenemang samt ta med ditt CV och brev utskrivet på papper om du vill få feedback på dessa.

CV-workshopen ligger under mitten av perioden för ansökan till kontaktsamtal, passa på att få tips av UU Karriär inför detta! Ansöker till kontaktsamtal gör du på pharmada.se under ansökningsperioden 11/2 - 24/2.

Hoppas vi ses!
Pharmadakommittén 2019

Läs hela inlägget »

Vi söker nu företagsvärdar till våra utställande företag. Som företagsvärd är du kontaktperson för våra fantastiska utställare. Du kommer att hjälpa dem både inför och under mässdagen. Att bli företagsvärd är en unik chans för dig att nätverka och få en bra merit på ditt CV. Mässan äger rum torsdagen den 14:e mars 2019 på Biomedicinskt Centrum (BMC) i Uppsala.

Ansökan hittar du här.
Sista ansökningsdag är fredag 3/2 – 2019.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta foretagsvard@pharmada.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Läs hela inlägget »

Välkommen på kontaktsamtal hos LloydsApotek!
LloydsApotek i Sverige består av ett 80-tal apotek och ca 450 engagerade medarbetare. Vi är en del av Celesio-koncernen som är verksam i 14 länder och sysselsätter cirka 39 000 människor. Genom vår internationella koncern öppnar vi möjligheter för nya karriärvägar och spännande samarbeten!

Varför ska du arbeta hos oss?
LloydsApotek är den nytänkande apotekskedjan med de stora möjligheterna. Vi kan recept och läkemedelshantering och är specialister på hudvård och värk.
På våra apotek får kunderna hjälp av välutbildad och serviceinriktad personal. Vi drivs av en ambition som genomsyrar allt vi gör, med omtanke och expertis vill vi möta varje kunds individuella behov. Vårt mål är att överträffa varje enskild kunds förväntningar och som medarbetare hos oss handlar det om att se varje kundmöte som unikt. För att lyckas och trivas hos oss är det viktigt att du kan arbeta i en miljö som är under ständig förändring, att du drivs av att hitta nya lösningar och av att utveckla verksamheten!

Vi vill veta mer om dig!
Vill du veta mer om oss och vad vi har att erbjuda kring framtida arbete, karriär, praktik, utlandspraktik eller sommarjobb? Boka in ett kontaktsamtal!
Kom ihåg att ange i din ansökan när du beräknar att ta examen!

Läs hela inlägget »
Apotekskonsulterna är specialiserade på apotek, apoteksdrift och rekrytering, med målet att att bli ledande inom externa bemanningslösningar för apoteksbranschen. Vi arbetar över hela Sverige och erbjuder stöd till våra kunder inom flertalet organisatoriska roller.

Stjärnfarmaceuter
Som konsult hos oss sticker du ut på din arbetsplats, och gör skillnad på riktigt. Vi letar efter de bästa farmaceuterna som är redo att imponera på våra klienter. Hos oss arbetar stjärnfarmaceuter som stolt ger branschens bästa rådgivning och service till apotekskunden. Som en del av vårt team briljerar du med dina farmakologiska kunskaper och hjälper dina kollegor när de behöver det. Du driver uppdragsgivarens försäljning mot nya höjder med apotekskundens bästa i åtanke. Vi förväntar oss alltså inget mindre än det bästa av dig. Vi tror att du kommer stormtrivas hos oss om du vill:
 • Arbeta med kollegor som är drivna, passionerade och engagerade
 • Ha en stark gemenskap och sammanhållning med kollegor som uppskattar att arbeta tillsammans och sätter värde på mångfald och olika bakgrund
 • Utvecklas och ser kundmöten som en möjlighet att lära dig nåt nytt varje dag.
 • Ha meningsfulla arbetsuppgifter där din farmaceutiska kompetens gör skillnad
 • Få möjlighet att coachas och coacha andra för att tillsammans växa och skapa resultat i andra medmänniskors hälsa och i våra kunders ekonomiska resultat.
Att arbeta med oss
Vi har skapat Apotekskonsulterna AB som en arbetsplats av farmaceuter för farmaceuter. Tillsammans har vi lång erfarenhet som inte bara inkluderar att vara arbetsgivare utan framför allt också hur det är att arbeta som farmaceut och apotekschef på apotek. Vi vet att det är på apoteksgolvet som det verkliga jobbet utförs och som medlem i vårt team kan du räkna med, inte bara en konkurrenskraftig lön utan också en rörlig lönedel (bonus) som baseras på din prestation plus en av branschens bästa friskvårdsersättningar. Sen får du naturligtvis ta del av ett attraktivt paket för kompetensutveckling. Självklart är vi också kollektivavtalsanslutna och det innebär förmåner för dig som tjänstepension samt föräldralön utöver den du får från Försäkringskassan.

Kontaktsamtal med oss
Känner du att du skulle vilja vara med i vårt team och passar in på beskrivningen av en stjärnfarmaceut? Bra, vi växer så det knakar och vill anställa de bästa. Vi vill gärna träffa dig separat på ett kontaktsamtal under Pharmada. Ange i ansökan när du blir legitimerad apotekare eller receptarie. Besök oss gärna på www.apotekskonsulterna.se.
Hoppas att vi ses på Pharmada 2016!
Läs hela inlägget »

Med över 600 000 anställda i 39 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning. Vi växer stadigt på den svenska marknaden med många spännande karriärmöjligheter för den engagerade och kvalitetsmedvetna medarbetaren.

Good to know you - så sammanfattar vi den filosofi som hela vår verksamhet utgår ifrån. Den uttrycker vår tillgänglighet, vår vilja att lyssna och vår passion för människor. Detta löfte baserar vi på våra kärnvärden to know, serve and trust, vår arbetsetik och vårt kunnande inom bemanning, rekrytering och HR-service.

Oavsett om du vill bli rekryterad hos något av våra kundföretag eller om du vill arbeta som inhyrd konsult, så hjälper vi dig att hitta det perfekta jobbet. För oss är det viktigt att hitta medarbetare där personkemin stämmer. Rätt kemi är nyckeln för att din karriär ska bli framgångsrik – både för dig, för våra kunder och för oss.

Vi kan erbjuda dig ett spännande extraarbete under din studietid eller skapa en första kontakt för ditt framtida drömjobb!

Läs hela inlägget »
Apotea är Sveriges största online-apotek
Apotea är Sveriges första fullskaliga apotek som inte har någon fysisk butik utan bara finns på nätet med ett heltäckande sortiment av både receptfria och receptbelagda läkemedel. Vill du bli en del av ett företag i stark expansion - ett ungt gäng som är ledande på den svenska apoteksmarknaden online och har kul tillsammans?

Hos oss på Apotea är beslutsvägarna korta och med initiativförmåga, hög arbetsmoral och vi-tänk gör vi tillsammans Apotea till en rolig och spännande arbetsplats.

Apotea är ett mycket snabbväxande företag som under 2015 dubblade omsättningen utan att tumma på servicen. Att våra kunder är nöjda är extremt viktigt för oss. Nu söker vi farmaceuter med det lilla extra. Drivna tjejer och killar som brinner för farmaci och vill vara med och påverka hur branschen ser ut om tio år. Vill du vara med?

Kontaktsamtal med vår VD!
Vi vill gärna träffa dig farmaceutstudent som är nyfiken på Apotea och som vill vara med och bygga framtidens apotek. Du får möjlighet att ställa frågor direkt till vår VD om jobb efter examen, extrajobb och vad du som farmaceut får hos oss.
Läs hela inlägget »

En av världens mest avancerade produktionsanläggningar för läkemedel behöver världens bästa personal. 

AstraZeneca är ett av mycket få renodlade bioläkemedelsföretag som omfattar hela värdekedjan för ett läkemedel, från upptäckt och utveckling till tillverkning och distribution.

Vi bedriver verksamhet i mer än 100 länder och våra innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen.

Vi fokuserar på tre viktiga hälsovårdsområden:

 • Hjärt/ kärlsjukdomar och metabola sjukdomar
 • Cancer
 • Andningsvägar, inflammation och autoimmunitet


Men vi är också aktiva inom sjukdomsområdena infektion, neurovetenskap och mage/tarm.

AstraZeneca i Sverige
AstraZeneca är ett av Sveriges viktigaste exportföretag med verksamhet i Göteborg och Södertälje där vi bedriver forskning och utveckling, produk­tion och marknadsföring. Vår forskningsenhet i Göteborg, är ett av våra tre globala strategiska forskningscentra. Där våra forskare har ett nära samarbete med ledande svenska akademiska centra och globala forskarnät­verk. AstraZenecas tillverkningsenhet finns i Södertälje och är också en av världens största tablettfabriker. Härifrån exporterar vi läkemedel till mer än 100 länder. Mer än 35 % av vårt globala försäljningsvärde kommer från läke­medel tillverkade i Södertälje. 

VEM SÖKER VI?
Målet för AstraZeneca Operations i Södertälje är tydligt: Vi skall säkerställa att våra patienter över hela världen har tillgång till prisvärd medicin som kan förändra deras liv. Här ses bl a Apotekarutbildningen som en bra utbildning som möjliggör rotation inom företaget. Vi söker personer som är drivna och engagerade och som kan hitta effektiva och kvalitativa lösningar på problem utan att tumma på kvalitén. Kommunikation är också en viktig framgångsfaktor då vi arbetar mycket i tvärfunktionella/globala projekt där du ska kunna kommunicera med personer med olika bakgrund och kompetens både internationellt och tvärfunktionellt. I gengäld kommer du att få jobba i en innovationsrik miljö där intresset för forskning genomsyrar hela organisationen och driver oss framåt. 

Vi vill gärna träffa dig! Anmäl dig gärna för kontaktsamtal, eller kom förbi vår monter och lär dig mer om de traineeprogrammen vi erbjuder, vad vi söker hos framtida medarbetare och hur det är att arbeta på ett globalt bioläkemedelsbolag.

Läs hela inlägget »

PharmaRelations är ett nordiskt rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom Life Science. Vi tillhandahåller kompetens av hög kvalitet genom tjänsterna Rekrytering och Uthyrning. Vår drivkraft är att skapa värde för våra kunder och utveckling för medarbetarna inom olika sektorer av branschen. PharmaRelations kunder är företag inom Läkemedel, Medicinteknik, Bioteknik, Egenvård (OTC), Dentalvård och Animal Health. 

Som Nischad leverantör av Talent Services inom Life Science – skapar vi värde och flexibilitet för branschen. Vi är branschens supernischade leverantör av Talent Services i hela Norden. En partner i marknaden som alltid kan erbjuda de bästa resurserna eftersom vi samtidigt fokuserar på att bygga intressanta karriärer för våra konsulter och kandidater. Vi är nischade när det gäller kundbas, men med bredd i olika typer av tjänster inom Talent Services; rekrytering, uthyrning av konsulter, professionella tjänster samt outsourcing vilket skapar synergier, alternativa lösningar och flexibilitet för våra uppdragsgivare

PharmaRelations hjälper dig som kandidat och jobbsökande vidare i karriären då vi rekryterar till ledande företag inom Life Science. Hos PharmaRelations kan du också arbeta som konsult, ett bra sätt att komma in branschen och bygga på sitt CV.  Hos PharmaRelations kan du arbeta med i roller inom Medical & Scientific, såsom exempelvis Pharmacovigilance (PV), Regulatory Affairs, QA och Medical info.  Men det kan också vara tjänster inom Sales & Marketing som bland annat Produktchef, Produktspecialist, MSL eller inom Market Access. Läs mer på www.pharmarelations.se

Läs hela inlägget »
Vi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi ingår i den tyska Freseniuskoncernen.

”Caring for Life”

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor – på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människor livskvalitet.

Under mottot ”Caring for Life” vill vi med stöd av vår mångåriga erfarenhet inom klinisk nutrition och infustionsterapi bidra till att uppfylla dessa mål, en strävan som förenar våra ca 32 000 medarbetare inom Fresenius Kabi och som är en viktig del av vår företagsidentitet.

Fresenius Kabi i Sverige
I Sverige har Fresenius Kabi ca 1 000 medarbetare fördelat på vår produktionsanläggning för intravenösa näringslösningar i Uppsala, på vår produktionsanläggning för råvarutillverkning i Brunna samt vårt Marknadsbolag i Uppsala.

Arbeta på Fresenius Kabi
Jobbet är en stor del av ditt dagliga liv. Vi är övertygade om att du redan vet att en stimulerande arbetsmiljö och arbetsuppgifter är viktigt för ditt välbefinnande.

Medarbetarnas engagemang en del av vår framgång
På Fresenius Kabi lägger vi ner stor kraft och engagemang för att skapa en arbetsmiljö som ger alla medarbetare möjlighet att använda och utöka sina kunskaper, färdigheter och kreativa förmågor, samt ta aktiv del i företagets utveckling och framtid. Medarbetarnas kompetens, engagemang och entusiasm utgör en mycket viktig del av vår framgång. Vi vill gärna träffa dig för att berätta mer om vilka roller och möjligheter som finns inom vårt globala läkemedelsföretag.
Läs hela inlägget »
Vi söker dig med Hjärta för farmaci!
Din farmaceutiska kompetens är avgörande för vår framgång! Som Sveriges största privata apoteksaktör är därför utvecklingsmöjligheterna många. Förutom möjligheten att göra karriär som både chef och specialist erbjuds du garanterad komptensutveckling och en personlig kompetensplan för att säkra ditt fortsatta lärande.

Vi har i dagsläget över 300 apotek och finns från Kiruna i norr till Trelleborg i söder, varierar i storlek från enmansapoteket i Reftele till norra Europas största apotek i Nordstan. Vi hjälper såväl shoppingkunder i Emporia Malmö som sjukhuspatienter på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Kontaktsamtal med Hjärtat
Vi söker både dig som snart är utexaminerad och dig som är farmacistuderande, det viktigaste är att du brinner för farmaci och vill jobba på apotek! Kontaktsamtal är första steget mot ett jobb och på Pharmada får du möjlighet att träffa våra rekryterare eller regionchefer.

Vid frågor, kontakta gärna rekryterare Johan Vesterlund på telefon 072-53 55 220 eller mail jobb@apotekhjartat.se.

Vi ses i Uppsala!
Läs hela inlägget »

Vill du jobba på en unik arbetsplats? Kom till oss!

Våra apotek är unika. Det är även du. Välj en arbetsplats där du är viktig! 
Som legitimerad receptarie/apotekare kan du välja mellan ca 165 apotek hos Apoteksgruppen som alla drivs av lokala entreprenörer. 

Apoteksgruppen finns i hela Sverige och apoteken är anslutna till en gemensam serviceorganisation vilket ger storskalfördelar och konkurrenskraft på marknaden.  Verksamheten anpassas efter de lokala förutsättningarna och drivs med medarbetarnas kunskap och engagemang för att bli framgångsrika och inspirerande. 

Vad drömmer du om?

 • Vill du använda din farmacevtiska kompetens för att hjälpa andra till en god och långsiktig hälsa? 
 • Vill du jobba på en plats där du kan påverka?
 • Vill du jobba brett och utvecklas inom flera kompetensområden?
 • Vill du driva ditt egna apotek?

Hos oss kan drömmen bli sann! Våra kärnvärden säger vilka vi är: Entreprenörer, Ansvarstagande och Problemlösare. Är du som oss? Då ska du bli en av oss!

Vi vill gärna veta mer om dig, vare sig du närmar dig examen eller precis påbörjat studierna är du välkommen att anmäla dig för kontaktsamtal där vi gärna berättar mer om extra/sommarjobb, praktik och karriärvägar hos oss. 

Ange gärna när du beräknas att ta examen i din ansökan.

Vi ser fram emot att träffa dig på Pharmada!

Läs hela inlägget »
 Huvudsponsor

Medsponsor 

      Samarbetspartner
Högskolerestauranger- Bikupan

Pharmada 2019
 

Huvudsponsor                 
 • Kronanas Apotek
Sponsorer och samarbetspartners 

 • Apotek hjärtat
 • Apoteket AB
 • Comviq
 • Folkuniversitetet
 • Högskolerestauranger- Bikupan
 • Lindvalls Kaffe
 • IDUN minerals
 • Emma S. skincare
 • L300 pharmacy skincare
 • Plackers
 • gsk
 • Orkla
 • Jordan
 • medilens nordic

Kommittén

Projektledare

Veronika Westergren
projektledare@pharmada.se

Vice projektledare

Milan Al-Naqshbande
kontakt@pharmada.se

Företagsvärdsansvarig

Kontaktsamtalsansvarig

         Platsansvarig

Azhar Al-Musawi
platsansvarig@pharmada.se

            PR-ansvarig

Sözdar Bakir 
 pr@pharmada.se

Webbansvarig

Zahraa Al-Dujaili
web@pharmada.se

Mat- & mingelansvarig

Johanna Björling
matochmingel@pharmada.se

Utställare 

 • Akademiska sjukhuset
 • Ambassadörgruppen
 • APL
 • ApoEx
 • Apostar
 • Apotek Hjärtat
 • Apotekarsocieteten
 • Apoteket AB
 • Apoteksgruppen
 • Apotekskonsulterna AB
 • Apotekstjänst
 • AstraZeneca
 • Bikupan
 • Bluefish Pharmaceuticals
 • Campus 1477
 • CDC

 • Clinical drug development
 • CTC
 • Drivhuset
 • Enheten för studier-och karriärsvägledning
 • Farmaceuter utan gränser
 • Farmaceutiska doktorandrådet
 • Farmacevtiska studentkåren
 • HAYS
 • H&P Search & Interim AB
 • Kronans apotek
 • Lindvalls kaffe
 • Lloyds apotek
 • Magisterprogram i klinisk farmaci

 • Masterprogram i läkemedelsmodellering
 • Masterprogram i läkemedelsutveckling och i läkemedelsanvändning
 • Medicinska master programmen
 • Modis Life Science
 • MSD
 • PharmaRelations
 • PV-training
 • SNAPS
 • Svensk Dos
 • Sveriges Farmaceuter
 • Tamro
 • Unionen
 • Upool Apoteksbemanning

Farmacevtiska
Studentkåren